Links

Saturday, December 26, 2009

Mini Storage & Sewing Machine

Hasil dari aktiviti berjalan-jalan, sempat sambar 2 benda mini ni. Satu, mini storage. Yati guna letak koleksi button dan benang.


Satu lagi, mesin jahit kecil ni. Beli kat Tesco. Boleh la buat jahit seluar dan baju yang koyak kat rumah. Suka tengok benda comel ni.


Tik tok tik tok, tinggal lebih kurang seminggu lagi sekolah nak buka kan. Cepatnya masa berlalu.

32 comments:

  1. cutenya mini sewing machine tu..hr tu ada gak tgk kt Giant...Beby bkn main lg suka tgk...ttp xbeli pn.

    mmg senang yati guna mini storage tu..kak nza wat simpan bhn jahitan spt benang n butang...

    ReplyDelete
  2. akak pun ada gak ternampak mesin jait cumel ni kat tesco baru2 ni

    ReplyDelete
  3. Kak nza,
    Ha ah kak, comel mesin jahit tu. Dia guna battery AA. Hehhe.
    Ada mini storage tu, organize sikit butang-butang yang ada. Senang dan kemas sikit kan.

    Kak Su,
    ha ah, Yati beli kat Tesco la. Murah je. :)

    ReplyDelete
  4. Saniza,
    kalau seronok, jemput singgah blog Yati ni selalu yek! ^_^

    ReplyDelete
  5. salam...kak, ok tk guna mesin jahit ni...ade mslah tak?

    ReplyDelete
  6. Anonymous,
    ok, tak de masalah. Siap boleh buat quilting lagi untuk sarung bantal.
    Boleh la untuk beginner, yang baru nak belajar guna mesin jahit. :)

    ReplyDelete
  7. kak,
    brp harga mesin jahit 2 eh?
    mcm nk bli

    ReplyDelete
  8. Anonymous,
    awat tak tinggal nama? :)
    Masa kak Yati beli, harga dia 75 ke, 79 ringgit, dah lupa pulak. Tapi kurang dari 100 la.

    ReplyDelete
  9. hehe...nama kita alina, selamat berkenalan :)
    ooooo....okies2..blh start bt project jahit2.hehe

    ReplyDelete
  10. Alina,
    selamat berkenalan! :)
    Boleh, murah je mesin tu, tesco punya.
    Kalau Alina nak tau, kak Yati jahit bag mengaji tu guna mesin jahit kecik tu la.

    ReplyDelete
  11. hehe,
    rasanya klu nk jahit baju kurung lepas dak klu guna mesin jahit 2 kak?

    ReplyDelete
  12. Alina,
    jahit baju kurung kak Yati tak pernah cuba lagi. Boleh jahit, sebab kak Yati pernah buat quilting pun lepas, walau pun tebal. tapi mungkin kurang selesa sebab mesin tu kecik.

    ReplyDelete
  13. salam kak yati..klu kita nk pesan mesin jahit nie dr akak blh?sbb kita kt sarawak skrg nie :)

    ReplyDelete
  14. ziezan,
    Kak Yati tak tau sama ada kat tesco masih ada ke tak mesin ni sekarang. Dulu, RM75 je. Lebih kurang 2 bulan lepas, dah RM110 lebih kurang harganya. Naik harga, brand lain, tapi still mesin jahit mini. Tak pasti sekarang masih ada ke tak.

    ReplyDelete
  15. salam kak yati...blh tunjukkan manual nk masukkan jarum utk mesin jahit nie tak?kita ada sebiji kwn bagi tp manual dia dh x tau letak kt mana :) thxs ye kak

    ReplyDelete
  16. ziezan,
    kak Yati punya manual pun dah hilang, tak dapat dikesan. Anak-anak dah buat 'koleksi bacaan' dia orang. Minta maaf ya. Cuba cari je tutorial masukkan jarum untuk mesin jahit, kat google atau yahoo search. Lebih kurang je caranya. Asalkan semua lubang masuk benang.

    ReplyDelete
  17. owh...ye ke...hehehe...ok la kak.thxs ye

    ReplyDelete
  18. sya beli bru2 ni rm120 dh reganye..jnma ni la..global

    ReplyDelete
  19. Atom,
    wah... harga naik banyak ya. Semua barang naik harga sekarang ni. :)

    ReplyDelete
  20. gaji tak nek2 lagi..hik5 - reen

    ReplyDelete
  21. Reen,
    hehhe... takpe, nak buat camana kan. Kena la usaha lebih, mana tau, yang kerja, dapat naik pangkat, atau boleh cari pendapatan tambahan. :)

    ReplyDelete
  22. sy pon ade guna mesin ni.. baru jek beli secara online. RM120. kat tesco berapa harganya? erm.. tp sy ada masalah la.. benang berpintal kat belah bawah tu.. mcm mana nak elakkan benda ni jd.. dan bagaimana nak bagi senang jarum tarik benang yg di belah bawah tu.. dh tgk manual n try tp tak jd pon.. ntah2 sy yg tak pdi guna.. bole share ilmu ke?

    ReplyDelete
  23. Intan,
    Masa beli kat Tesco dulu, RM70. Skrang tengok dah RM120 juga.
    Bobbin benang bawah tu, wind la elok-elok. Setakat ni, tak pernah terjadi lagi pada saya.

    ReplyDelete
  24. hi, akhirnya ada juga blog cerita pasal mesin ni. Saya ni baru nak belajar tak pernah guna mesin jahit, teringin nak beli mesin jahit buat patchwork selimut, bag dan sebagai. Sesuai tak? suami pula suruh beli mesin jenis antik manual.

    ReplyDelete
  25. Jaclyn,
    kalau mesin jahit tesco ni, boleh la nak buat eksperimen, sebab belum pernah guna mesin jahit, kan. Untuk projek simple boleh. Tapi mungkin kalau selimut tu, tak sesuai kot. Projek kecil-kecil boleh la mesin ni. :)

    ReplyDelete
  26. PIJA NI...
    berkenan gak la mesin mini ni??
    beli online ker??leh bagi website dia?saya pun nk beli gak la...

    ReplyDelete
  27. Salam Kak yati,

    Mesin jahit ni guna bateri kan? berapa lama tahan bateri dia eh?

    ReplyDelete
  28. Pija,
    Beli kat Tesco. :)

    Nanie,
    Kak Yati jahit sekejap-sekejap. Ok la, takde sangkut. Tapi guna battery Energizer tu la, lama sikit. :)

    ReplyDelete
  29. kak tumpang tanye yer, cmne nk tuka benang yang kt bwh 2? sye de gak mesin tp xberjaya nk tuka benang yg kt bwh 2... :'(

    ReplyDelete
  30. Saya pun tak tahu macamana nak tukar benang bawah untuk mesin jahit mini tu. Saya dah tak pakai, dah jual pun, sebab dah ada mesin jahit lebih besar. Minta maaf ye, tak dapat tolong.

    ReplyDelete

Terpaksa juga letak word verification ni, banyak komen spam masuk. Thank you, appreciate komen kawan-kawan. ^_^