Tuesday, August 04, 2009

Butterfly Pincushion

Ini adalah pincushion yang pertama Yati buat.
Hari Ahad buat benda ni, perlu buat sesuatu untuk penuhkan masa. Kalau tak, mesti rasa bosan, dan ajak encik abe keluar jalan, dan mesti nak pergi JJ, dan mesti nak masuk MPH, dan mesti nak beli buku craft atau magazine.
Selamat... akhirnya cuma pi mamak, pekena capati.
Sebab first time seumur hidup buat pincushion, punya la lama nak siap. Kecik dan kurus pulak bila dah siap. Tapi suka... Hehhe...
Jumpa projek pincushion ni dalam buku ni. Buku yang telah lama disimpan, tapi masih banyak projek yang belum cuba.

10 comments:

  1. cantik....i like it...

    nnt nk coba wat....waktu sklah dulu ader lar wat...seronok gak....tp yati ni rajin lar.

    ReplyDelete
  2. congrats Yati! at last berjaya gak buat something else.. pasni try buat yg besar sket ekk.. ehem...ehem... buku itew amatlah menarik *wink*

    ReplyDelete
  3. Tq ALynn. Ha, best la pulak buat benda lain tapi hasil cross stitch jugak. Ha, buku ni dibeli tahun 2002, cuma selama ni tersimpan sebagai hiasan. Cuma baru-baru ni je terbuka hati nak cuba projek dalam buku ni. :P

    ReplyDelete
  4. Yatie, cuba la buat. Best la pulak. Hehhe.
    Mana ada rajin. Time malas, apa pun tak jadik jugak.

    ReplyDelete
  5. yati, k shima rasa sayang pulak nak cucuk ngan jarum tu.. sbb butterfly to sweet sangat.. congrates..

    ReplyDelete
  6. Kak Shima, tq. Itu la pasal, Yati cucuk jarum kat background dia je. Tak sampai hati nak cucuk kat badan butterfly. :)

    ReplyDelete
  7. cute nyerrr...sometimes benda yang kecik2 yang cepat siap nie boleh buat kita addicted..

    ReplyDelete
  8. buat le banyak2... peh jual.. profit tu...

    ReplyDelete
  9. Hehhe... Yati pun ada terpikir macam tu, mungkin boleh jadikan keychain ke, tapi kena tunggu projek besar Yati ni siap dulu. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea