Friday, July 17, 2009

Weaving Basket From Magazines

Yati jumpa tutorial best, menganyam bakul suratkhabar. Cantik hasilnya. Cuba tengok sini.

Kebetulan, kat rumah Yati, ada banyak katalog lama. Jadi, pe lagi... cuba la buat. Gambar pertama di atas, basket on the left, cubaan pertama Yati. Guna stapler, saje nak tahu camana. Amirul dah amik pulak, letak keta Hotwheels dia. Gambar kedua, cubaan kedua. Neat skit je banding first try. Tapi, masih kurang cantik. Takpe la, saja suka-suka.
Yati nak cuba buat yang kena lilit/gulung paper tu dulu guna lidi/stick. Yang tu, Yati belum cuba lagi. Akan cuba nanti, bila angin malas ni dah berlalu dan mood craft datang balik.

Sebenarnya, Yati dah amik keputusan untuk tidak lagi jual barang-barang dari katalog kat kedai online Yati. Katalog tu bermusim, Yati pulak tak terkejar nak update setiap issue. Ada yang customer order, tapi takde stock. Yati plak tak amik stock, cuma customer kena pre-order. Yati rasa ralat bila barang yang customer nak, tapi takde stock. Tapi bukan semua, yang katalog sepanjang tahun punya barang masih ada di kedai Yati. Yang tu Insya-Allah, barang ada. Walau pun agak berat, sebab ye la, cross stitch ni kan time consuming skit, sementara tunggu order dibuka atau siap, customer boleh jamu mata tengok handbag ke, apa ke, tapi ye la, Yati rasa Yati nak stop dulu jual bag-bag tu semua. Minta maaf pada customer yang pernah order barang kat Yati, tapi takde stock ye.

Yati masih membawa masuk barang-barang dalam garage sale. Sila la tengok ye.

Yati ingat, Yati kuat. Tapi dugaan tu, kalau nak datang, tak larat Yati. Letih. Hanya mampu terduduk tanpa membuat apa-apa. Hopefully semua ni sementara. Esok adalah hari baru. Semoga Tuhan bagi kekuatan pada Yati untuk teruskan hidup ni. Amin.

5 comments:

  1. wah..bestnye..nanti nak cuba buat juga.

    ReplyDelete
  2. yati
    salam ziarah.u ni mmg pewaris niaga ke? nampak mcm darah org yg berniaga jek.i dok sebelah je.kat bandar U.tq

    ReplyDelete
  3. Akak yakin Yati tabah... One day, you're gonna be a successful businesswoman... you'll see.. Just keep on your hard work.. don't stop.. I know you can do it..

    ReplyDelete
  4. TH, thanks. :)

    Anne, cuba la buat.

    Rahman, AhChong, Muniandy, mana satu nak panggil ni? :) Pewaris niaga? Taklah, sendiri buat. Dekat la tu, nanti boleh jumpa kat pasar malam. Hehhe..

    Kak Atie, timasih. Ni tambah semangat ni. I lap u!

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea