Monday, July 06, 2009

Stitch-a-photo baru


Yati baru siapkan cross stitch gambar anak-anak Encik Zawawi. Amik masa lebih kurang sebulan untuk siap. It was a great pleasure for me untuk jahit wajah anak-anak yang mendamaikan ni, the eldest is Nurzahiah, 10 tahun, Nursyafiah, 5 tahun, dan baby Nurmuhammad, 5 bulan. Encik Zawawi request supaya background tidak dijahit. Bila dah frame nanti, lagi cantik. :)
Mulai 1 Julai 2009, Yati terpaksa naikkan skit harga stitch-a-photo ni, each 6 strand embroidery floss from DMC skrang dah RM1.50 each. Selama ni boleh gak mintak diskaun dari supplier, tapi skrang dah tak leh. Tapi harga naik skit je.

Gambar di atas adalah gambar ruang kerja Yati. Di meja ini lah Yati menjahit, dan di sini juga Yati online. Saje amik gambar ni, sebab lepas ni, Yati nak transform ruang kerja Yati ni supaya lebih organize. Tapi sebelum tu, kena clear up all the clutters dalam bilik Amirul, bilik belakang dan dapur. Phew... projek besar dan kemungkinan besar amik masa nak selesai, tapi akan buat, slow-slow.
'til then, take care everyone!

7 comments:

  1. yati... red kagum. :) u're so talented.

    ReplyDelete
  2. Timasih Red. Kembang lubang idung jap. :)

    ReplyDelete
  3. cantik..and rajinnya yati jahit potret nie..

    ReplyDelete
  4. kakyong baru plan nak sambung keja2 buat xstitch slps abis semua kerja2 akaun & dah clearkan meja kerja ni... *berangan jer lah utk masa ni..*

    ReplyDelete
  5. Salmi, thanks. Yati suka jahit gambar orang.

    Kakyong, cepatla clearkan table. Teringin nak tengok hasil cross stitch akak. :)

    ReplyDelete
  6. Terima Kasih Puan Yati. Saya kagum dan sangat berbangga dapat memiliki hasil kerja Puan Yati ini. Terima Kasih.

    ReplyDelete
  7. Encik Zawawi, terima kasih.

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea