Wednesday, July 22, 2009

Shocking news: H1N1 Selsema Babi

Terkojut den

Mula-mula, nampak students Uitm kat rumah ni, balik ramai-ramai, pakai penutup hidung tu. Punya la lama jerebu, baru hari ni ke nak pakai?
Sempat la tanya budak-budak ni, rupa-rupanya, ada suspek kes H1N1 la. Depa cuti seminggu, Uitm Seri Iskandar ditutup.
Setakat entry ni ditulis, baru nampak news kat bernama tv, kata suspek Uitm Seri Iskandar tu, bukan H1N1.
Ok, lepas ni tak boleh la bagi budak-budak ni main basikal kat luor.
Saya takut. Dah la Yati dah seminggu sakit tekak. Hafizan pun, sebab jerebu ni. Depa kata, indeks pencemaran udara takde la sampai tak sihat. Tapi kami rasa tak sihat je.
Konon H1N1 terkawal, ye la tu. Uitm penang pun ditutup jugak kan.

6 comments:

  1. mmg takut skrg nk g tmpt2 public skrg ni...
    tetiap hr kes makin bertmbh...
    dkt spore ni dah 3 org mati, msia masih dpt drawat... bahaya bahaya...

    itula ada sebabnya Allah menghrmkn babi...

    ReplyDelete
  2. Betul tu cabbiena.
    Yati dan anak beranak skrang dok lepak rumah je, takut nak keluor. Hehhe..

    ReplyDelete
  3. Yelah kak..risau imah...imah pun tak jauh ngan uitm s.perai...dekat sangatlah...cybercafe suami imah pun kena jaga2..student ada yg x balik...stay kat rumah sewa...

    ReplyDelete
  4. Dia orang ni bukannya boleh self kuarantin kat rumah, mesti kuor jugak, tengahari, malam, tapau makan, etc. Itu yang kalau takde benda penting, elok dok dalam rumah je la, Imah. Sebelum terkena, elok kita berjaga-jaga.

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea