Sunday, July 26, 2009

Hari Sukan Amirul

Sabtu, 25 Julai - Hari Sukan Sekolah Kebangsaan Seri Iskandar. Dari prasekolah ke murid tahun 6, semua terlibat. Ada jugak acara yang dah langsung dulu, jadi cuma buat penyampaian hadiah. Untuk prasekolah, ada 2 acara, susun tin dan tarik bola guna hoop. Kami satu family pi, breakfast pun kat kantin sekolah. Sementara menanti acara dia orang, cikgu suruh depa sorak untuk abang-abang, kakak-kakak dia orang dulu.

Battery camera dah 'kong'. Bila tukar function je, camera off terus. Amirul plak sangat la laju waktu acara susun tin. Tak sempat mama nak amik gambar. Amirul rumah biru, menang. Time acara untuk prasekolah la yang mencuit hati mak bapak, sampai pengerusi majlis kena buat pengumuman banyak kali suruh mak bapak jangan berkumpul di padang. Lagi pun ada yang lepas susun tin tu, lari ikut arah salah la, terjatuh ada, terpeleot ada, macam-macam ragam.

Ha, yang ni baru clear skit. Itu pun ada gambar belakang cikgu la, ye lah, ni je posisi paling dekat boleh pi.
Sampai pukul 10 lebih skit, Sulaiman pun meragam nak tidor. Tapi tak boleh tidor sebab dia peluh dan panas. Jadi kami pun angkat kaki. Cabutan bertuah pun tak naik-naik nombornya, cikgu jugak yang menang.
Pastu kami pi klinik amik MC untuk Encik Abe, sebab dia sepatutnya pi kerja half day ari Sabtu, tapi kami pujuk toksah pi. Hehhe... bukannya hari-hari sekolah Amirul buat sukan.

4 comments:

  1. beedle d'bard, tq. thanks sudi singgah sini. :)

    ReplyDelete
  2. sy berminat tgok hasil keje akak..memang teringin nak buat..tp skrg masih blaja lagi..mcm xsempat plak nak buat..

    ReplyDelete
  3. Bard, takpe, belajar dulu. Bila kurang bz, boleh la start. Asal ada minat, semua boleh jalan.

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea