Wednesday, July 08, 2009

Cross Stitch Dolu-dolu

Meh kita tengok hasil kerja cross stitch dulu-dulu.

Ni cushion cover sebenornya. Tapi kusyen tu dah hilang bentuk asalnya, dan cover Garfield ni pun dah koyak. Dah banyak kali basuh ngan washing machine. Cushion ni mak Yati yang guna. Yang ni yati jahit masa lepas habis SPM. Yati pernah baca, boleh sebenornya kalau kita nak basuh apa-apa hasil cross stitch ni dengan washine machine, tapi elok kalau letak dalam laundry net, juga janganlah dibasuh selalu, kalau tak kotor. Color benang tu tak pudar pun, cuma fabrik je yang koyak.

Yang ni pulak, bukan Yati yang jahit, tapi my eldest sis. Jumpa waktu balik rumah ma baru-baru ni, dia simpan dalam almari belakang rumah. Dah bertukar warna jugak fabriknya. Dia jahit tahun 88, umur Yati 10 tahun waktu tu. Apa yang boleh kita simpulkan? Ye... rock untuk orang-orang lama!

5 comments:

  1. WAH''' CANTIK NYERR'' KERJA TANGAN CIK YATIE''
    BAGUS2..

    ReplyDelete
  2. Yati, sayang nyer Garfield to koyak. Yati repair, tampal kat kain lain ke...... lawa, leh buat kenangan.

    ReplyDelete
  3. whoaaa...tahan yer kaler benang dmc nie, accept fabby dia la, kalau lama2 dok dalam frame, sure kuar brown spot tu..btw at my place still managed to get rm1.20 per skein..itu la yg paling murah..

    ReplyDelete
  4. KakD,
    tak terpikir plak. Thanks for the idea! :)

    Salmi,
    Bestnya harga murah gi. Boleh beli banyak-banyak buat stok. Nanti bila dia nak naikkan, tak kisah. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea