Friday, June 26, 2009

Rest in peace, MJ

Terkejut tak? Masa mula dengar news cam tak caya, ingat ke rumors, ye lah, kan ada gosip kadang-kadang cakap artis tu dah ninggal, artis ni dah mati.

Yati bukan peminat fanatik Michael Jackson, cuma my sisters and I were raised dengar lagu-lagu MJ. Masa kami kecik dulu, arwah Pah tolong tape video untuk my eldest sis, dan kita orang akan tengok video clips tu semua berulang-ulang waktu cuti sekolah, bila balik rumah Pah & Tok. Antara video yang selalu di rewind oleh my sis, termasuk lah Thriller, Beat-it, Bad, Billie-jean, etc.

Terkesan skit je. Ye la, terer kan, mana ada artis boleh jual 50 million copies worldwide.
Al-Fatihah untuk Mikael Michael Jackson. We love you forever, MJ.



One Day In Your Life by Michael Jackson
Written and composed by Armand and Sam T. Brown

One day in your life
You'll remember a place
Someone touching your face
You'll come back and you'll look around, you'll . . .

One day in your life
You'll remember the love you found here
You'll remember me somehow
Though you don't need me now
I will stay in your heart
And when things fall apart
You'll remember one day . . .

One day in your life
When you find that you're always waiting
For a love we used to share
Just call my name, and I'll be there

You'll remember me somehow
Though you don't need me now
I will stay in your heart
And when things fall apart
You'll remember one day . . .

One day in your life
When you find that you're always lonely
For a love we used to share
Just call my name, and I'll be there

10 comments:

  1. tu la tergezut bila baca kat internet MJ dah meninggal...baru je dia nak buat his last concert

    ReplyDelete
  2. rip mj... alFatihah 4 him...

    it was sad 2 hear d news... mmg terkejut aaa kan... membesar dgn lagu2 mj yg best...

    u will always be in our heart...

    ReplyDelete
  3. yati,
    semalam terbaca ni kat blog kwn.. hari ni tgk news dlm RTM1..
    kakyong pun sama lah, mbesar dgn lagu2 MJ... billy jean antara lagu yg gemor.. siap gelek gaya Mj lagik.. dedulu lah kan..
    betui ke dia dah masuk Islam?

    nanti amik award di sini yer...
    http://kakyong-sukasuka.blogspot.com/2009/05/award-amazing-blog.html

    ReplyDelete
  4. dunia seni memang kehilangan satu aset besar. dia hanya satu, tiada klon lagi setakat ni. suara, style & tarian - hanya satu, iaitu MJ. lagu2 dia memang best giler!

    ReplyDelete
  5. Mamasyaza, itu la pasal. Dah ajal kan.

    Cabbiena, yes, we love u forever, Michael.

    Kakyong, wah, musykil nak tenguk kakyong gelek lagu MJ. Hehhe.. lawak je. Abang dia yang cakap, abang dia tu dah lama dah islam, dalam news semalam dia bagitau camtu.
    Nanti Yati tenguk award tu ye.

    Aida, exactly!

    ReplyDelete
  6. sedey sebenarnye bile tau dia dah pergi.. huhuhuu...
    rindu pada tariannye dipentas..
    awal benar dia pergi..
    kitepun baru wt entry pasal dia..

    ReplyDelete
  7. huhu dimana komen ku tadik??
    katanya sudah dipublish.
    refresh tadik takdepun... huhu

    ReplyDelete
  8. Ha ah, dah la mtv ke, channel v dok tunjuk cerita dan video michael jackson je, rasa lost kan..
    Btw, thanks sudi jenguk blog Yati ni. :)

    ReplyDelete
  9. Al-Fatihah untuk Mikael Michael Jackson..

    salam sahabat dr Admin CiterMenarik'
    -Bersama membudayakan comment'-

    ReplyDelete
  10. CiterMenarik, salam kenal.

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea