Wednesday, June 03, 2009

My Navbar Is Back!

Hehhe.. berjaya kuorkan balik navbar yang hidden. Rupanya, memang ada sesetengah free blogger template yang skrips dia hide navbar tu, antara sebabnya supaya tak kacau color template. Memang ada orang tak suka letak navbar pun.

Masuk kejap je hari ni. Ada banyak benda kena buat.

My to-do-list:
1) Stitch-A-Photo gambar anak-anak Encik Zawawi Abdullah.
2) Send reminder emails to customers yang order barang dan barang dah ada.
3) Upload new products Yati And Stitch. Phew, banyak jugak barang baru nak masuk. Baru habis edit gambar products kat Photoshop, sampai juling biji mata.
4) Nak transfer gambar dari Photobucket ke own domain, supaya gambar semua dapat kuor, dan loading lebih cepat.
5) Cari template baru untuk Yati's Blog yang lebih luas dari sekarang yang sempit dan agak kurang menarik warnanya.

Sejak Amirul ikut opah pi KL, tinggal Hafizan ngan Sulaiman kat rumah. Sulaiman lately bangun setiap jam setiap malam. Lapor ke dia, tapi dah bagi makan sebelum tidor. Kembung perut ke, tapi dah sapu minyak. Sulaiman susah nak tidor skrang, siang ke, malam ke. Nak kata Yati minum nescafe atau kopi, tak pun. Mungkin dah sampai fasa tu. Fasa-susah-jaga bagi setiap anak, lain masanya. Fasa-susah-jaga di mana bila si kecik berpaling dan melihat mamanya takde di sisi, dan dia start melalak, lalu menyebabkan mama susah ke dapur atau ke toilet. Mungkin juga sebab giginya yang nak kuor dan gusinya berdenyut-denyut di waktu malam.

Berkejar-kejaran sekarang. Sehingga memaksaku makan ubat homeopathy tambah susu badan kerana macam kurang je sejak akhir-akhir ni, mungkin sebab fikiran yang sedikit runsing fikir kerja yang belum selesai dan kesuntukan masa. Maap ye kepada semua, kalau Yati lambat bagi respon pada comment atau di chatBox tu, sebab Yati cuma dapat online malam je.

Ok, nak sambung buat kerja. Tata...

8 comments:

  1. he he he... suka term yati yg ni "fasa-susah-jaga anak"...

    kalau aida nak senaraikan what to do list mcm yati, memang penuh la page. memang tak tido mlm la aida ni...

    pernah buat what to do list, but, tak bleh nak ikut. maklum la, masa kat umah limited. kebetulan, hubby tak de umah lak minggu ni - kursus. hmmm, naik tocang Nurin & syuhada. tak mendengar kata... rumah berselerak mcm kapal terbalik !

    ReplyDelete
  2. Wah, susahnya kalau partner takde kat rumah, takde tangan nak tolong. Hang in there, Aida! :)

    ReplyDelete
  3. salam singgah...hehe anak ummi yang kecik nih pun tgh dlm fasa tu...tapi mlm2 takderlah bangun..siang2 jer pantang ummi takder depan mata...

    ReplyDelete
  4. :) Ummi-izah, yati singgah blog tadi. Sama la kita, ada 3 anak laki.

    ReplyDelete
  5. salam yati
    dah tukor cat rumah ker.. tenggelam ler kaler ni... heheh.. kalo nak tukor lagi, tukor le kaler yg terang @ pastel... ;)

    hahahah.. sama lah yati, tak menang tangan.. kakyong ni pun dah sampai tahap tepu.. rasa mcm malas nak update blog plak.. rasa nak coti berblog utk seketika... huhuuuu..

    ReplyDelete
  6. Ha ha... itu la pasal. Nanti la Yati tukor template lain.
    Kalau perlu cuti, cuti la, kakyong. Bior semua orang rindu. Hehhe..

    ReplyDelete
  7. Salam kak yati..
    masuk aje blog akk hari dapat belajar benda baru iaitu kena godek bg muncul navbar hok atas nung..

    bab ke 2 pasal edit pproduk kat photoshop..mmg tak nafikan kak..juling biji mata ni..idah ni tak rajin mcm akk...idah main edit semua dalam satu masa..letak dalam 5gmbr terus... letih nak edit se-se...

    bab ke 3 tukar templete...aduh..mmg letih bab ni sbb walaupun dah backup..nak edit semula tu yang tak tahan tu...hihi..

    bab ke -4 fasa susah nak jaga...idah skng sedang alamai fasa tu kak...berkejaran sokmo..hihi..

    bab ke 5..abis daaaaaaaaa....hahaha..ok kak bye assalamualaikum..sesi celoteh diblog akk..

    ReplyDelete
  8. Hi Idah!
    Haha.. tu la pasal. Tapi kalau tak edit gambar kat photoshop, nampak tak cantik plak. Kena la bersengkang mata skit.
    waalaikumsalam. Sama-sama la kita berkejaran. :P

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea