Sunday, June 21, 2009

Bz skit

Di satu pagi yang hening, tatkala Yati masih melayan rasa mengantuk di atas katil, terdengar sayup-sayup bunyi klung klang klung klang dari arah dapur.
Namun tidak Yati endahkan kerana Yati tahu, mesti encik abe sedang membuat projek di dapur, sama ada tengah mencuci periuk atau bertukang.
Lebih kurang setengah jam kemudian, ini la hasilnya...

Burger dan air teh for breakfast. Waiya... ada satu burger special, ada telor. Yang itu Yati punya la. 3 burger je? Ha ah, masa tu, Amirul takde, dia pi KL, cuti sekolah.

Ada la 2-3 entry tertangguh, tak sempat nak post. Yati tengah siapkan order Stitch-a-photo dari customer. Itu la pasal blog ni dah lama tak di update.

I'm stitching a family potrait

An open note for my encik abe, terima kasih untuk segalanya. Walau pun bi tak pernah ucapkan, tapi bi nampak kesabaran abang. Selamat hari bapa dari bi, dengan peluk cium dan sayang serta ucapan, Bila abang nak berenti rokok? :P

9 comments:

  1. nampak sedap je burger tu,boleh tumpang sekalikan...hehehe..

    ReplyDelete
  2. fuah!fuah!fuah! sedapnyeeeeeee!!!berger tuuu!kt sini xde daging burger cam msia..hadoiyai...bestnye kalo dpt.terer ye cik abe kak yati masak.hihihi!hum..tang benti rokok tu.anis pun mengalami situasi yg sama gak.cmno eh nk kasi dia benti rokok??

    ReplyDelete
  3. hubby aida stop merokok masa umur aida 22 thn dulu. kami masih bercinta he he he... itu adalah hadiah bday aida... lepas tu, sebatang rokok pun dia tak jamah.... syukur !

    ReplyDelete
  4. salam yati....hehe sama cam cik abe kitalah...suka masuk dapur gak..malahan dialah sifu masakan ummi...and as or rokok pon sama...kita doa moga2 suatu hari nanti terbuka hati depa berdua utk stop yer...he only smoke outside of our house and in front of me..diharamkan...:p

    ReplyDelete
  5. jom_makan, apa lagi, mai kita pekena burger. Ho ho ho...

    Anis, ye ke kat sana takde jual daging burger macam sini ye? Takpa, nanti balik malaysia boleh pekena burger puas-puas. Boleh la Encik Abe tu masak, tapi lepas dia masak, kita kena cuci dapur la, ha ha. Kita tak leh ubah pasangan kita. Kesedaran tu kena datang dari dia sendiri. Bak kata pepatah, tiada siapa dapat mengubah nasib sesuatu kaum itu, melainkan kaum itu sendiri mengubahnya. Kita cuma boleh nasihat dan doa agar hatinya terbuka untuk berenti rokok.

    Aida, Alhamdulillah, how lucky you are.

    Ummi-Izah, sama la, Encik Abe Yati pun smoke di luar rumah. Mana boleh dalam rumah, ada budak-budak dan baby. Semoga Allah bukakan pintu hati mereka. Amin.

    ReplyDelete
  6. sesekali best juga makan burger pepagi kan...

    susah nak soh en ayah berenti merokok.. dok argue mcm2 pun still dia tetap merokok.. cuma tak merokok dlm rumah jer.. sbb dlm rumah telah dijadikan kwsn larangan merokok.. hiiieeee

    ReplyDelete
  7. Kakyong, ha ah, betul tu.
    Semestinya dalam rumah kawasan larangan merokok. :)

    ReplyDelete
  8. mmm.... sedapnya pagi2 makan western... wahhh.. hebatnya abe dia... bole prepare burger..

    ReplyDelete
  9. Hi kak Atie, thanks sudi singgah sini.
    Ha ah orang tu masak boleh tahan, tapi pastu kita yang kena kemas dapur. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea