Friday, June 26, 2009

Rest in peace, MJ

Terkejut tak? Masa mula dengar news cam tak caya, ingat ke rumors, ye lah, kan ada gosip kadang-kadang cakap artis tu dah ninggal, artis ni dah mati.

Yati bukan peminat fanatik Michael Jackson, cuma my sisters and I were raised dengar lagu-lagu MJ. Masa kami kecik dulu, arwah Pah tolong tape video untuk my eldest sis, dan kita orang akan tengok video clips tu semua berulang-ulang waktu cuti sekolah, bila balik rumah Pah & Tok. Antara video yang selalu di rewind oleh my sis, termasuk lah Thriller, Beat-it, Bad, Billie-jean, etc.

Terkesan skit je. Ye la, terer kan, mana ada artis boleh jual 50 million copies worldwide.
Al-Fatihah untuk Mikael Michael Jackson. We love you forever, MJ.



One Day In Your Life by Michael Jackson
Written and composed by Armand and Sam T. Brown

One day in your life
You'll remember a place
Someone touching your face
You'll come back and you'll look around, you'll . . .

One day in your life
You'll remember the love you found here
You'll remember me somehow
Though you don't need me now
I will stay in your heart
And when things fall apart
You'll remember one day . . .

One day in your life
When you find that you're always waiting
For a love we used to share
Just call my name, and I'll be there

You'll remember me somehow
Though you don't need me now
I will stay in your heart
And when things fall apart
You'll remember one day . . .

One day in your life
When you find that you're always lonely
For a love we used to share
Just call my name, and I'll be there

Sunday, June 21, 2009

Bz skit

Di satu pagi yang hening, tatkala Yati masih melayan rasa mengantuk di atas katil, terdengar sayup-sayup bunyi klung klang klung klang dari arah dapur.
Namun tidak Yati endahkan kerana Yati tahu, mesti encik abe sedang membuat projek di dapur, sama ada tengah mencuci periuk atau bertukang.
Lebih kurang setengah jam kemudian, ini la hasilnya...

Burger dan air teh for breakfast. Waiya... ada satu burger special, ada telor. Yang itu Yati punya la. 3 burger je? Ha ah, masa tu, Amirul takde, dia pi KL, cuti sekolah.

Ada la 2-3 entry tertangguh, tak sempat nak post. Yati tengah siapkan order Stitch-a-photo dari customer. Itu la pasal blog ni dah lama tak di update.

I'm stitching a family potrait

An open note for my encik abe, terima kasih untuk segalanya. Walau pun bi tak pernah ucapkan, tapi bi nampak kesabaran abang. Selamat hari bapa dari bi, dengan peluk cium dan sayang serta ucapan, Bila abang nak berenti rokok? :P

Wednesday, June 10, 2009

Selamat ulangtahun sayang...




Selamat Ulang Tahun Sayang - Imran Ajmain
Written/Composed by Imran Ajmain/Ahmad Fedtri Yahya
Arranged by Eddie Marzuki


Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Prechorus:

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Chorus

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

(Strings Bridge)

Prechorus

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu

Chorus


Selamat jalan sayang

Saturday, June 06, 2009

Personality Test

I've been tagged! Kita baca pasal personality test orang lain, kita plak yang kena tag. Hehhe... Yati suka baca blog Kak Emila sebab suka tengok artwork beliau yang cantik, juga dolly yang cute oleh Kak Emila.

Rules tag ini ialah..

1. Open this website : http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx
2. Take the Personality Quiz (it’s VERY short and easy, really)
3. Copy Paste the result to your blog.
4. Tag as many friends as you can and link to the friend who tagged you.

Ni result dari Personality test yang Yati dapat:

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:
You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education
Education is less important than the real world out there, away from the classroom. Deep inside you want to start working, earning money and living on your own.

The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:
Success in your career is not the most important thing in life. You are content with what you have and think that being with someone you love is more than spending all of your precious time just working.

What are you most afraid of:
You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

Siapakah mangsa seterusnya..
1. Aida
2. Mamasyaza
3. Maya
4. Hafiey
5. Idah
6. Anis
7. Alynn

Friday, June 05, 2009

Stop amik tempahan

Until further notice, Yati stop amik tempahan stitch-a-photo buat sementara waktu, untuk siapkan order setakat ni.
Camana pun, servis tukar photo ke cross stitch chart (jahit sendiri) masih dibuka.

Saje je, nak share cross stitch gambor kucing ni, Yati buat dulu masa zaman anak dara, dan sekarang digantung kat rumah ma di Lumut. Pattern kucing ni dibeli di sebuah kedai hardware di Serdang (Jangan tak tau, ada satu kedai hardware di Serdang yang ada jual patterns, fabrics, DMC threads, huhu..) dan dipilih sendiri oleh ma, sebab katanya sebijik macam Amore, kucing kita orang yang dah pergi. Ini la cross stitch yang paling lama Yati amik masa untuk jahit. On and off sebenornya, beli pattern zaman anak dara, dan siap masa pregnant my first son. Tu pasai bersalin ceasar, sebab dok duduk buat cross stitch, tak exercise jalan langsung. Banyak guna tone color berlainan, satu petak, kena tukar lain tone, dok kerja tukar benang je. Tapi hasilnya, sangat la sebijik macam Amore, kucing kami.

Selamat berhujung minggu dari Yati!

Wednesday, June 03, 2009

My Navbar Is Back!

Hehhe.. berjaya kuorkan balik navbar yang hidden. Rupanya, memang ada sesetengah free blogger template yang skrips dia hide navbar tu, antara sebabnya supaya tak kacau color template. Memang ada orang tak suka letak navbar pun.

Masuk kejap je hari ni. Ada banyak benda kena buat.

My to-do-list:
1) Stitch-A-Photo gambar anak-anak Encik Zawawi Abdullah.
2) Send reminder emails to customers yang order barang dan barang dah ada.
3) Upload new products Yati And Stitch. Phew, banyak jugak barang baru nak masuk. Baru habis edit gambar products kat Photoshop, sampai juling biji mata.
4) Nak transfer gambar dari Photobucket ke own domain, supaya gambar semua dapat kuor, dan loading lebih cepat.
5) Cari template baru untuk Yati's Blog yang lebih luas dari sekarang yang sempit dan agak kurang menarik warnanya.

Sejak Amirul ikut opah pi KL, tinggal Hafizan ngan Sulaiman kat rumah. Sulaiman lately bangun setiap jam setiap malam. Lapor ke dia, tapi dah bagi makan sebelum tidor. Kembung perut ke, tapi dah sapu minyak. Sulaiman susah nak tidor skrang, siang ke, malam ke. Nak kata Yati minum nescafe atau kopi, tak pun. Mungkin dah sampai fasa tu. Fasa-susah-jaga bagi setiap anak, lain masanya. Fasa-susah-jaga di mana bila si kecik berpaling dan melihat mamanya takde di sisi, dan dia start melalak, lalu menyebabkan mama susah ke dapur atau ke toilet. Mungkin juga sebab giginya yang nak kuor dan gusinya berdenyut-denyut di waktu malam.

Berkejar-kejaran sekarang. Sehingga memaksaku makan ubat homeopathy tambah susu badan kerana macam kurang je sejak akhir-akhir ni, mungkin sebab fikiran yang sedikit runsing fikir kerja yang belum selesai dan kesuntukan masa. Maap ye kepada semua, kalau Yati lambat bagi respon pada comment atau di chatBox tu, sebab Yati cuma dapat online malam je.

Ok, nak sambung buat kerja. Tata...

New look

Camana rupa baru blog Yati ni? Ok tak?
Dulu lebar, sekarang kurus, rasa pelik la pulak.
Sebenornya ni first time Yati cuba upload template baru. Patut la dia suruh backup dulu ye, sebab semua benda hilang. Nasib baik dah save semua.
Itu pun navbar Yati hilang.
Tulisan dalam post lama masih warna lama (biru), jadi tak nampak nak baca.
Yati still godek-godek lagi.
Rasa color template ni macam dull la pulak.
Hmmm, sambung kemudian.
Take care and have a nice day everyone! :)