Wednesday, May 30, 2007

Cool Mom Super Dad


Weekend yang lepas, saya sekeluarga pi jalan-jalan. Dah lama benor tak masuk kedai buku. Tengok punya tengok, saya beli lah buku pasal parenting ni, tajuknya, Cool Mum Super Dad, oleh Jamilah Samian. Saya dah pun ada 2 anak, yang besor 4 tahun dan yang kecik, 1 tahun. Tapi ini la first time saya beli buku pasal parenting. So far, baru baca skit. Amat menarik. Kalo ler dari dulu saya belajor pasal benda ni. Biasalah, saya andaikan, benda ni akan datang secara semulajadi bila kita dah berkeluarga. Memang selama ni pun belajor dari pengalaman seharian menjalani rutin sebagai suri rumah. Tapi banyak benda lain yang mungkin kita tak sedor sebagai parents. Jadi, blum terlambat lagi untuk belajor menjaga dan sayang pada anak. Harap dapat jadi mama yang lebih baik pada Amirul dan Hafizan.

2 comments:

  1. Puan Jamilah Samian sgt memberi inspirasi kpd sy sbgi seorg student early childho0d

    Puan bole bace hsil karya beliau,sgt menyentuh hati

    http://www.iluvislam.com/keluarga/ibu-bapa/2012-cara-paling-bijak-mendidik-anak-menjadi-penyabar.html


    May ALLAH bless u & ur family,amin :)

    ReplyDelete
  2. aiENn cHam,
    Terima kasih, share link tu ya.
    Memang tulisan beliau sangat bagus dan memberi ilmu pada saya sendiri.
    Amin, yarabbal alamin.. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea